Se mnou to dáš!

Novinka plná energie, je ideální svačinkou před nebo po sportovním výkonu.
Tyčinka, kterou uvádíme právě na trh pod brandem CHOCOLAND for Sport je vyrobena podle jedinečné tradiční receptury klasického sojového suku.
Kvalitní suroviny, báječná chuť a spousta energie nejen pro sportovce, ale pro všechny, kteří se potřebují dobít!

Největší veletrh cukrovinek

Všechny Vás srdečně zveme na největší veletrh cukrovinek, který se koná od 26. ledna do 30. ledna, již tradičně v Kolíně nad Rýnem.
Najdete nás na stánku č. J 011 v hale 11.1.
Váš CHOCOLAND

Sladkosti pod kontrolou

Všechny naše výrobky značky DIANELLA jsou určené nejen pro diabetiky, ale pro všechny z vás, kteří si hlídají příjem cukrů.

Jejich receptury a složení jsou vyvinuty s předními diabetiky a diabetology. Vyrobeny jsou z pečlivě vybíraných surovin. Slazeny jsou výhradně maltitolem. Nízká energetická hodnota a glykemický index a přehledně uvedené výměnné jednotky na obalech jsou zárukou nejvyšší kvality.
Výrobky DIANELLA najdete ve všech obchodních řetězcích a dobrých prodejnách zdravé výživy.

Pozn. redakce (zdroj: https://www.ferpotravina.cz/…am-ecek/E965)
Maltitol je sladidlo, stabilizátor, emulgátor a zvlhčující látka v potravinách. Používá se k nahrazení sacharózy. Jeho sladkost dosahuje cca 75–90% sladkosti sacharózy, ale obsahuje poloviční energii. Stimuluje růst probiotických bakterií v tenkém střevě. Nezpůsobuje kažení zubů. Část cukerného alkoholu se nevstřebává do krve, ale je zpracována fermentací až v tlustém střevě.

Civilizační strašák jménem cukrovka

Na den 14. listopadu připadá Světový den diabetu. V roce 1891 se tento den narodil kanadský lékař Frederick Banting, který se zasloužil o objevení léku proti cukrovce – inzulinu. O jedné z nejrozšířenějších civilizačních chorob existuje množství snadno dostupných popularizačních a osvětových textů, přesto však neuškodí si připomenout některá základní fakta a informace spojená s touto nepříjemnou nemocí, která v mnoha směrech negativně ovlivňuje kvalitu života těch, kteří jí trpí.
Glukóza, cukr přenášený krví, představuje životně nezbytný zdroj energie. Aby však tělo pracovalo optimálně, musí se hladina glukózy v krvi pohybovat v úzkém rozmezí. Příliš vysoká hladina glukózy svědčí o rozvoji choroby známé jako diabetes mellitus neboli cukrovka. K příznakům cukrovky patří žízeň, časté močení v důsledku nadbytku glukózy, úbytek hmotnosti, pocity únavy, opakující se infekce, problémy se zrakem a v těžkých případech kóma. Nedostatek glukózy vede k nízké hladině tohoto cukru v krvi, neboli k HYPOGLYKÉMII, jež může také vyústit do kómatu.
Hladinu cukru v krvi zvyšují sacharidy, tedy cukernatá a škrobová jídla, jako například čokoláda, koláče, sušenky, chléb a brambory, ovoce a marmeláda. Za normálních podmínek se správná rovnováha rychle obnoví účinkem inzulinu, hormonu vytvářeného slinivkou břišní. Je-li produkce inzulinu příliš nízká nebo je-li produkovaný inzulin neúčinný, hladina v krvi zůstává vysoká. Tento stav se nazývá HYPERGLYKÉMIE (vysoký obsah cukru v krvi).
Cukrovka se vyskytuje ve dvou hlavních formách. Na inzulinu závislý diabetes 1. typu se nejčastěji objevuje v dětství, ale může se vyvinout v kterémkoliv věku. Často se vyskytuje u lidí, v jejichž rodině již někdo cukrovkou onemocněl. Na inzulinu nezávislá forma cukrovky, diabetes 2. typu, se vyskytuje převážně u starších lidí. Diabetes 1. typu je způsoben neschopností poškozených nebo zničených buněk slinivky břišní vyrábět inzulin. Tato forma cukrovky se musí léčit inzulinovými injekcemi. Diabetes 2. typu, nezávislý na inzulinu, postihuje celosvětově asi 15 % populace starší 50 let a je zřejmě důsledkem poškozené sekrece inzulinu nebo odporu tělesných tkání k tomuto hormonu.
S cukrovkou se podle statistik léčí téměř 900 000 Čechů. Naprostá většina pacientů (91,7 %) má diabetes druhého typu. Příčinou stále rostoucího čísla je jednak zlepšení diagnostiky diabetu, dále stárnutí populace, ale hlavně nezdravý životní styl.

Na závěr tohoto nepříliš radostného čtení jedna přece jen povzbudivá a dobrá zpráva. I když léčba cukrovky 2. typu spočívá v prvé řadě v úpravě jídelníčku a v dodržování přísné diety, tak i cukrovkář si může – hlavně tehdy když má nižší hodnoty cukru v krvi a má chorobu pod kontrolou, bez výraznějších výkyvů – čas od času smlsnout na nějaké té dobrotě, např. čokoládě Ideální volbou může být čokoláda bez cukru s vysokým podílem kakaa z produkce Chocoland. Jenom to s ní nesmí přehnat, neboť nekontrolované množství čokolády zvýší hladinu cukru v krvi a kalorie navíc můžou způsobit zvýšení hmotnosti, což je nežádoucí.

Halloween

Bu bu bu bude Halloween, a proto je na čase pořídit si strašidelné kostými a opravdu děsivou dekoraci, třeba z ČOKOLÁDY?
To Vaše malá i velká strašidla určitě ocení!
 
Naše figurky smrtka, upír a dýně jsou nejen z báječné mléčné čokolády, ale i pořádně strašidelné.
A takové vystřelené oko nebo lebka z mléčné čokoládky jsou tou pravou halloweenskou koledou.
CHOCOLAND_Halloween_2018.pdf

Nie je všetko čokoláda, čo tak vyzerá

Čokoládu tvorí v základe kakaová hmota (teda kakaové maslo spolu s odtučnenou kakaovou sušinou), cukor a prípadne pridané sušené mlieko, alebo mliečny tuk. V závislosti na tom, koľko tej ktorej zložky čokoláda obsahuje sa čokolády legislatívne rozlišujú na horkú, mliečnu a bielu.

V horkej a bielej čokoláde musí byť minimálne 18 %, respektíve 20 % kakaového masla. U horkej a mliečnej čokolády predpisuje vyhláška č. 76/2003 Zb. minimálny podiel beztukovej kakaovej sušiny (14 %, respektíve 2,5%) a kakaovej sušiny (35 %, respektíve 25%). Tieto informácie musia výrobcovia uvádzať na obaloch. V prípade bielej čokolády informácie o obsahu kakaovej sušiny byť nemusí. Keď ju výrobca uvedie, vypovedá o podiele kakaového masla. Mliečne a biele čokolády majú tiež určené, koľko najmenej musia mať mliečneho tuku (obe 3,5%) a mliečnej sušiny (obe 14%).

Kakaové maslo ako drahocenná surovina

Zásadnou surovinou v čokoláde je kakaové maslo. U kvalitnejších čokolád výrobcovia kakaovým maslom nešetrí ani ho nedopĺňajú ďalšími tuky, hoci je ich použitie za určitých podmienok prípustné. Mliečny tuk ani exotické oleja nesmú nahrádzať kakaové maslo, ktorého je u horkých čokolád predpísané aspoň 18 %, u poliev 31 %.

Kakaový slovníček

Kakaová hmota – kakaový prášok spolu s kakaovým maslom a vlhkosťou; pridaním cukru z nej vzniká čokoládová hmota.

Kakaová sušina – ide o obsah sušiny kakaových súčastí ako napríklad kakaová hmota, kakaový prášok, kakaové maslo. V našom texte píšeme pre zjednodušenie o kakaové sušine ako o kakau.

Kakaový prášok (kakao) – rozomletá kakaová hmota čiastočne zbavená tuku.

Kakaové maslo – tuk vylisovaných rozdrvených a pražených kakaových bôbov; jeho kvalita ovplyvňuje chuť čokolády.

Čokoláda bez cukru

Čokoláda môže byť vhodná aj pre diétujúcich Čokoláda bez cukru si totiž môžete užiť bez výčitiek. K jej dosladenie sa používajú sladidlá, ktoré sú vhodné pre diabetikov aj pre tých, ktorí si strážia svoju váhu. Vďaka náhradným sladidlám má čokoláda bez cukru totiž menej kalórií. Pokiaľ chcete maškrtiť zdravo, pridajte do svojich dezertov kvalitnú horkú čokoládu bez cukru, ktorá má okrem nižšieho obsahu kalórií tiež blahodarné účinky na organizmus. V primeranom množstve slúži pravá čokoláda ako antioxidant, prispieva k dobrej nálade a samozrejme je to jedno z najznámejších afrodiziak.

Ku sladenie čokolády bez cukru sa najčastejšie používajú sladidlá maltitol (látka získavaná zo škrobu) alebo fruktóza (prírodné sladidlo obsiahnuté v ovocí). Okrem týchto dvoch látok sa na dochutenie čokolády používa aj stévie, čo je sladidlo zo rovnomennej tropickej rastliny. Výťažok z nej má veľmi málo kalórií. Čokoláda s náhradnými sladidlami má okrem menšieho kalorického podielu ďalšiu dobrú vlastnosť: na rozdiel od tej s cukrom sa po nej nekazia zuby.
Aj keď sa čokoláda bez cukru sladí inými sladidlami, jej použitie v cukrárstve zostáva rovnaké. Môžete ju jesť len tak, pridávať ju nalámanú do ciest, rozpúšťať ju do krémov a poliev, alebo z nej vyrábať krásne dekorácie. Muffiny s čokoládou bez cukru budú rovnako lahodné, ako tie s čokoládou s cukrom. Pokiaľ chcete do cesta na muffiny nalámať kúsky čokolády, voľte tú s čo najvyšším obsahom kakaa. Má vyšší stupeň topenia, a preto sa nalámané kúsky nespoja pri pečení s cestom a po vychladnutí zostanú krásne chrumkavé.
Ideálne čokoládová poleva sa pripravuje z čokolády s menším obsahom kakaa a vyšším obsahom tuku.

Ideálne čokoládová poleva sa pripravuje z čokolády s menším obsahom kakaa a vyšším obsahom tuku. Dokonalá horúca čokoláda, sa zase vyrába zo 70% horkej čokolády, ktorú rozpustíte v mlieku alebo smotane. Pre odľahčenejší verziu horúcej čokolády použite mlieko s nižším obsahom tuku. Čokoládu vhodnú pre diabetikov si určite obľúbia všetci, ktorí majú túto pochúťku radi. Náhradné sladidlá síce znamenajú menej kalórií, ale rozhodne nie menej chuti.

Pre niektorých sú možno čokolády s vysokým obsahom kakaa až moc chuťovo výrazné a predsa len u čokolády trochu sladkej chuti vyžadujú. Novinkou na trhu sú čokolády, ktoré pridaný cukor neobsahujú vôbec a sú sladené stéviou alebo alkoholickými cukrami, ako je napríklad erytritol, isomalt alebo maltitol. Tá naša je sladená práve maltitolom.

Čo je vlastne maltitol?

Má nižšiu energetickú hodnotu ako cukry. Maltitol 10 kJ (2,1 kcal) /g, cukry 17 kJ (4 kcal)/g.

Má 75–90% sladivosť oproti sacharóze, čo umožňuje ho použiť bez kombinácie s inými sladidlami, chuťovo je veľmi podobný sacharóze, čo je veľká výhoda. Nezanecháva v ústach nepríjemnú pachuť.

Nepodporuje tvorbu zubného kazu, pretože sa v ústach metabolizuje pomalšie ako cukor, čím sa zníži kyslosť prostredia.

Má trochu menší vplyv na hladinu glukózy v krvi, vstrebávanie v črevách prebieha pomalšie, a preto dochádza k menším výkyvom glykémie. Glykemický index je 45 oproti sacharóze, ktorá má 60.

Nám dodávaný maltitol neobsahuje lepok, je vhodný pre celiakov (je vyrobený z kukurice alebo pšenice, ale výrobca nám garantuje, že lepok nevytlačený).

Pri konzumácii veľkého množstva môže spôsobiť nadmernú plynatosť, nadúvanie a môže mať laxatívny účinok, pri obsahu 10 % a vyššie musí byť táto informácia uvedená na obale.

Jsem Kokosová

Nechte se přenést chutí kokosu do teplých krajů.

Odhalte svým smyslům novou dimenzi chutí. Dopřejte si i vy jedinečnou chuť v podobě lahodných kokosových tyčinek od společnosti CHOCOLAND. Vybírat můžete z pěti originálních variant. Pro konzervativní z Vás jsou v nabídce samotná kokosové nebo kokosové s kakaem, pro náročnější mlsouny jsou připraveny tyčinky plněné vynikajícími krémy (arašídovým, kávovým nebo třeba s příchutí vaječného likéru). Každá příchuť má svůj unikátní obal a na pultech obchodů je najdete pod obchodním názvem Jsem Kokosová.
Zjistěte, která příchuť u vás vyhraje.
Bude to samotný kokos nebo kokos s náplní? Ať tak či tak, smyslný kokos zahalí jazyk každého do harmonie exotických chutí. Kromě zaručené originální chuti dodají nové tyčinky Jsem Kokosová pocit, že se jejich konzument ocitl v tropickém ráji.
Hoďte alespoň na chvíli každodenní starosti za hlavu a užijte si svých pět minut. Jsem Kokosová oceníte nejen na výletech, ve škole nebo v práci, ale i při sportu, ale jsou také ideální variantou, pokud Vás honí mlsná.
Sledujte nás a bavte se na Facebooku Jsem jaká jsem.
www.chocoland.cz

Pro více informací kontaktujte marketingové oddělení CHOCOLAND a.s.

Petra.triskova@chocoland.cz
 

VYHRÁLI JSME VOLBU SPOTŘEBITELŮ ROKU 2018

Uvědomujeme si, že nestačí jen ušlechtilé sliby, nestačí jen planě řečnit o dodržování politiky takzvaného „nulového odlesňování“. Je třeba aktivně konat. Jsme přesvědčeni, že i my to můžeme změnit!  A proto je tu arašídová pomazánka Crema bez palmového oleje, vyrobená z kvalitních a pečlivě vybíraných surovin podle nejmodernějších technologických i výživových zásad, obsahující 32 % arašídů. Jde o jedinečný projekt, který stejně jako další produkty CHOCOLAND v sobě spojuje více než stoletou potravinářskou tradici i nejnovější trendy v oblasti výroby cukrovinek. A co je též podstatné: pozorně a citlivě vnímá požadavky svých zákazníků a je šetrný k životnímu prostředí.
Naším prvořadým cílem je v takto nastaveném směřování  pokračovat a dodávat našim zákazníkům výrobky, na kterých si nejen pochutnají, ale jež mohou konzumovat s čistým svědomím. A proto přinášíme další výrobky bez palmového oleje, jejichž výroba již odstartovala. Doufáme, že si brzy najdou okruh svých zákazníků – tak jako Crema bez palmového oleje, která byla pro svoji chuť –  a doufáme že i filozofii – oceněna prestižní cenou VOLBA SPOTŘEBITELŮ ROKU 2018. 

Všem děkujeme za podporu a zároveň doufáme, že zalistovaním právě Cremy bez palmového oleje se také připojíte k dobré a ušlechtilé myšlence.

 

ČOKOLÁDU BEZ CUKRU SI NYNÍ MŮŽETE UŽÍT I BEZ VÝČITEK!

K jejímu doslazení se používají náhradní sladidla, která jsou vhodná pro diabetiky i pro ty, kteří si hlídají svou váhu. Díky náhradním sladidlům má čokoláda bez cukru totiž méně kalorií. Pokud chcete mlsat zdravě, přidejte do svého jídeníčku třeba kvalitní hořkou čokoládu bez cukru, která má kromě nižšího obsah kalorií také blahodárné účinky na organizmus. V přiměřeném množství slouží pravá
čokoláda jako antioxidant, přispívá k dobré náladě a samozřejmě je to jedno z nejznámějších afrodiziak.
Pro někoho jsou možná čokolády s vysokým obsahem kakaa až moc chuťově výrazné a přece jenom u čokolády trochu sladké chuti vyžaduje. Novinkou na trhu jsou čokolády, které přidaný cukr neobsahují vůbec a jsou slazené stévií nebo alkoholickými cukry, jako je například erythritol, isomalt nebo maltitol. 
Ty naše jsou slazená právě maltitolem.
​​​​​​​Stačí jen ochutnat!

ADAM MIŠÍK - náš SKVĚLÝ AMBASADOR!


Jsme pyšní, že ambasadorem našich báječných tyčinek konceptu Jsem..  se stal jeden z nejpopulárnějších muzikantů a showmakerů současnosti - pan Adam Mišík!

Při samplingu tyčinek Jsem Madam ho naše hostesky okouzlily a Adam se do tyčinek zamiloval. Až z toho vznikla tyčinka Jsem ADAM :-)
A show pokračuje - s Adamem budeme nadále spolupracovat, filmovat a fotit na jeho profilech na Facebooku a Instagramu i na našem FB Jsemjakajsem. A těšte se i na několik skvělých soutěží spojených s Adamem Mišíkem.

Při soutěžení si můžete pochutnávat na všech našich tyčinkách - Jsem kávová, Jsem kaštanová, Jsem višňová, Jsem sladká, Jsem kokosová i Jsem Madam.

A kde najdete Adama a naše tyčinky?  Snadno - na sociálních sítích stačí hledat  #jsemjakajsem..



 

SMILIES, TO JSOU SPLNĚNÉ DĚTSKÉ SNY!

Představte si, že upečete jednoduchou křupavou sušenku. To asi dětem stačit nebude, bude potřeba ji trochu vylepšit.
Co by se dalo udělat? Přemýšlíte a pak vyberete jeden ze tří krémů (karamelový, mléčný nebo kokosový) a sušenku s ním naplníte.

Je to pořád málo? Pečlivě tedy vyberete belgickou čokoládu a sušenku s ní polijete.

Máte pocit, že k tomu, abyste splnili dětský sen, stále něco schází? Správně! Potřebujete ještě přidat barvy a zábavu - proto vezmete barevné čokoládové dražé a celou tyčinku tím posypete. Teprve teď máte hotovo.


A výsledek? No řekněte sami - Smilies je přeci opravdu pohádková tyčinka se spoustou krému, čokolády, dražé a zábavy!
Věříme, že každý kluk nebo holka, kteří ochutnají tyčinku Smilies, budou mít dobrou náladu a budou se smát - a to je ta nejlepší odměna pro každého, kdo vyrábí sladkosti pro děti.

SMILIES vám navíc přínáší úplně speciální zábavu - dětský lístek do největší modelové železniční expozice ve Střední Evropě ZDARMA! Překvapte děti návštěvou jedné z největších pražských rodinných aktrakcí - obří modelovou železnicí a modelem Praha v Království železnic na Smíchově. Na ploše 3500m2 uvidíte Českou republiku jako na dlani..

Lístek sí můžete stáhnout na našich stránkách zde a využít kdykoliv během letošního roku. Vše je zdarma a bez registrace.

JSEM SLADKÁ - tyčinka

Tyčinky Jsem sladká patří mezi nejkreativnější a nejzábavnější novinky v portfoliu značky CHOCOLAND. Na samém začátku stáli vývojáři před těžkým úkolem - jak po mnoha letech výroby i vývoje máčených i nemáčených tyčinek posunout kvalitu tyčinek dále, jak nabídnout zákazníkům něco nového a lepšího. Nestačila nám jen změna polevy, vyšší obsah kokosu, chtěli jsme prostě něco lepšího.

Po mnoha testech i výzkumech s milovníky sladkostí jsme se rozhodli vyřešit základní problém - jak mlsat čokoládu, když je vedro? Jak zahnat malý hlad a přitom mlsat? Jak spojit výhody nemáčené tyčinky s chutí čokolády, možnost vzít si sladkost na výlet beze strachu, že se rozteče nebo rozpadne?

Výsledek máte před sebou. Pro nás je to malá "tyčinka naruby" - ZVENKU nemáčená sójová tyčinka, která se nerozteče ani nezlomí, UVNITŘ lahodná náplň, která vás dokáže překvapit. Pečlivě jsme volili i chutě jednotlivých tyčinek - kokosorumová chuť tyčinky skvěle graduje ve spojení se silnou kakaovou chutí jemné náplně, zatímco u druhé tyčinky tmavé kakaové těsto báječně zjemňuje světlý vanilkový krém ukrytý uvnitř tyčinky.

Kterou si vyberete? Vezmete Sladkou na výlet nebo budete mlsat v klidu a pohodlí doma?

JSEM MADAM

EXOTICKÁ CHUŤ PO CELÝ ROK


Možná dnes venku nehraje samba a nešumí vlny oceánu, možná dokonce ani nesvítí slunce. Určitě ale stačí zakousnout se do tyčinky Jsem Madam a nechat svou fantazii dotknout se kokosových palem a přivonět ke sklenici s jamajským rumem. Exotická kombinace chutí kokosu a rumu nás unese daleko od šedi běžných dní, pryč od každodenního shonu.

Tyčinky Jsem Madam patří mezi nejoblíbenější výrobky v nabídce společnosti Chocoland. Důvodem je jistě zvolená chuťové kombinace, kterou čeští a slovenští milovníci sladkostí vyhledávají zdaleka nejvíce. Své místo si velice rychla našla i tyčinka Jsem Madam bílá - kokosorumová tyčinka v jemné bílé polevě.

Jsem Madam jsou ale vyhledávané i díky dlouholeté tradici a používání těch nejkvalitnějších surovin. Správné velikosti strouhaného kokosu dosahujeme pečlivým prosíváním tak, aby v každé tyčince byly cítit skutečné lahodné kousky, chuť kokosu je tradičně podtržena výraznou vůní kingstonského rumu. Důležitou surovinou je i sója, kterou jako jediní v republice zpracováváme přímo během výroby tyčinek a zabezpečujeme tak její unikátní kvalitu. Samozřejmostí je používání  pouze geneticky nemodifikovaných surovin.

Více o produktu najdete v katalogu on-line

ISM 2018

Dear friends,

please accept our cordial invitation to our stand at the ISM show taking place in Cologne, Germany, from January 28th to January 31st, 2018.

You will find us in Hall 11.1, Stand J011


We will be happy to introduce to you our product portfolio:
· seasonal sweets (advent calendars, hollow chocolate figures, collections, chocolate coins etc.)
· ice chocolate (both milk and dark versions)
· spreads (chocolate, hazelnut and peanut spreads with various flavours and in packaging forms)
· a wide and diverse range of bars
· diabetic products under our brand of Dianella (a unique range of sugar-free sweets: chocolates, spreads, desserts etc.)


The entire export sales team of CHOCOLAND is looking forward to a meeting with you.

NAPSALI O NÁS - www.maminka.cz

PŘÍBĚH NEJKVALITNĚJŠÍ POMAZÁNKY BEZ PALMOVÉHO TUKU

Není to tak dávno, co internet zaplavily obrázky sklenic, ve kterých bylo názorně předvedeno složení některých kakaových krémů - dva ořechy na dně zaprášené kakaem, spousta cukru a plno tuku. Těžko se smířit s takovým zobrazením oblíbené ranní pochoutky, zvlášť když ji konzumují naše děti.
A teď druhá možnost - představte si sklenici pomazánky, ve které je aspoň 30% ořechů a ve které není palmový tuk. To je jistě mnohem lákavější představa!

Je samozřejmě možné vyrábět doma pomazánky vlastní, ty jsou samozřejmě chutné, nicméně dražší a s malou trvanlivostí. Na trhu jsme našli řadu krémů s vyšším obsahem ořechů nebo arašídů, pouze jedna pomazánka ale splňuje oba očekávané parametry - vysoký obsah ořechů nebo arašídů a nulový obsah palmového tuku - krém
CHOCOLAND CREMA.

Více na: https://www.maminka.cz/clanek/pribeh-nejkvalitnejsi-pomazanky-bez-palmoveho-tuku

THE BELGIAN

Zahřejte srdce svých blízkých lahodným dárkem - unikátními mořskými plody ve tvaru srdce Hearts od slavné značky The Belgian.

Nejkvalitnější belgická čokoláda v sobě ukrývá neuvěřitelně jemný krém z lískových oříšků a slibuje chuťový zážitek té nejvyšší kvality. Stačí ochutnat - křupne čokoláda, krém se začne rozpouštět a vy můžete vnímat všechny chuťové akordy čokoládové harmonie. 

Buďte si jistí, že belgičtí cukráři vložili do Hearts všechen svůj um i dlouholeté zkušenosti a výsledek je fantastický. A to, zda radost z Heart od The Belgian věnujete svým láskám, přátelům nebo rodině, potom záleží už jen na vás..

Více o produktu najdete v katalogu on-line

časopis KRÁSNÁ A ZDRAVÁ 09/2017

CO JE TO PALMOVÝ TUK
Lisováním tropické palmy olejné se získává jeden nejrozšířenější jedlý rostlinný olej - palmový. Původně se palmy pěstovaly v západní Africe, vzhledem ke světové spotřebě a efektivitě pěstování se v současnosti palmy olejné pěstují v celém tropickém pásmu od rovníku do 10° zeměpisné šířky.
Palmový tuk je v současné době jedním z nejpoužívanějších rostlinných produktů - nejvíce se využívá v potravinářství, své použití si však našel i u výrobců kosmetiky, krmiv pro zvířata a dokonce i při výrobě energie či průmyslových maziv.
Obsahuje nasycené mastné kyseliny (kyselinu olejovou a palmitou), přírodní karoteny, betakaroten, velké množství vitaminu E a jiné důležité látky, má vysokou trvanlivost.


"CO S PALMOVÝM TUKEM?
Co je vlastně důvodem, že palmu najdeme prakticky v každém potravinářském výrobku? Nepochybně cena - palmový tuk je minimálně o 50% levnější, než třeba řepkový olej a můžeme tušit, že každý výrobce v rámci cenového boje sáhne po surovinách, které mu výrobek neprodraží. Druhým důvodem je určitě i dobrá zpracovatelnost palmového tuku - snáší dobře vysoké teploty, nepřepaluje se, má vysoký bod tání, takže jeho použití třeba v polevách je pro výrobce či cukráře vlastně ideální. Dá se určitě říci, že navzdory ceně se rozhodně nejedná o nějakou „náhražku“, kterou by výrobci šidili spotřebitele. Radek Stuchlík, obchodní ředitel čokoládovny Chocoland nám k tomu řekl následující: „pochopitelně sledujeme nové trendy v potravinářství a vidíme, že boj proti palmovým tukům nelze ignorovat. I když s některými argumenty odborně nesouhlasíme, vnímáme, že skupinu spotřebitelů, kteří palmové tuky konzumovat nechtějí, nelze ignorovat. Pochopitelně nejsme jen odborníci, ale i obchodníci, je proto pro nás vlastně povinnost nabídnout i nové receptury - jsme rádi, že jsme dokázali vyvinout například recepturu čokoládových a arašídových pomazánek Crema, které jsou bez palmového tuku.“  ČÍST DÁLE..