FONDÁNOVÉ HMOTY

První, co upoutá pozornost a naláká chuťové buňky milovníků věnečků a větrníků, je lesklá bílá poleva na povrchu. Bez jemné fondánové polevy by mnoho cukrářských výrobků ztratilo svou výjimečnost. A bez vláčné fondánové hmoty by nejeden dort ztratil svou krásu a bonbón svou chuť.

Námi na trh dodávaná Fondánová hmota značky Altis Industry uspokojí i ty nejvyšší nároky cukrářů a pekařů. Je dostatečně tuhá, jemná a bílá. Po natření se na ní netvoří krusta, neloupe se.

Pokud si přejete, můžeme upravit konzistenci hmoty přímo ve výrobě. Sami si pak můžete fondánovou hmotu obarvit potravinářskými barvivy či ochutit potravinářským aroma.

 

FONDÁNOVÉ HMOTY HMOTNOST obchodního balení OBCHODNÍ BALENÍ   paleta HMOTNOST palety DMT výrobku
kg   kg měsíc
381 000031  Fondánová hmota 30                                  
15
50
750
12
381 000030 Fondánová hmota 25                                
15
50
750
12
381 000029 Fondánová hmota 20                                
15
50
 
750
12


Doporučený technologický postup zpracování

Fondánovou hmotu ředíme cukerným roztokem nebo vodou maximálně do 10 % a zahříváme na teplotu maximálně 40 °C.

MARCIPÁNOVÉ HMOTY

Lahodnou hořkomandlovou chuť dodá plněným dezertním bonbonům kvalitní marcipánová náplň. V kombinaci marcipánové hmoty s čokoládovou polevou vzniká chuťově jedinečná bonboniéra. Modelovací hmoty značky ALTIS Industry nacházejí uplatnění také ve výrobě marcipánových doplňků a různých specialit.

Podle vašeho přání je možné marcipán přibarvit či modifikovat jeho typickou chuť a vůni.

 
MARCIPÁNOVÉ HMOTY HMOTNOST obchodního balení OBCHODNÍ BALENÍ   paleta HMOTNOST palety DMT výrobku
kg   kg měsíc
380 000026 Hmota peprmintomátová
15
36
540
2
380 000004 Hmota persipánová
15
36
540
2
380 000009 Hmota s kokosovo-rumovou příchutí
15
36
540
2

Použití marcipánové hmoty

  • Zdobení cukrářských výrobků
  • Modelování ozdob na dorty a jiné cukrářské výrobky
  • Náplně do bonbonů a pralinek

KULÉR

Kulér je tmavohnědé potravinářské barvivo vzniklé zahříváním cukru na teplotu karamelizace.

Má velmi široké využití. Používá se k barvení cola nápojů, čokolád, džemů, bonbonů, sirupů, cukrovinek, sójové omáčky, piva, červeného vína, rumu, brandy, whisky, jako přísada v některých pekařských výrobcích, celozrnného pečiva, sušenkách, instantních polévkách.

 
PRAŽENÉ PRODUKTY HMOTNOST obchodního balení OBCHODNÍ BALENÍ   paleta HMOTNOST palety DMT výrobku
kg   kg měsíc
380 000010 Cukr pálený roztok (kulér) 81 - 83%
12
36
432
6
381 000011 Cukr pálený roztok (kulér) 73% *
12
36
432
6